Balkonger och räcken tillverkade i Dalarna, Långshyttan sedan 1993. Specialister på Balkonger, Räcken och Montage. 

 • Riddaren Stockholm Balkonger
 • Sparrisen Solna
 • Inspiration balkong
 • Sparrisen Solna
 • Sparrhornet 1 Fagersta nya balkonger 2015
 • Stockholm innerstad Riddaren
 • Montering av balkonger i Stockholm Solna, Sparrisen
 • Min plats ute
 • Kvarteret Sparrisen Solna Stockholm
 • Start av projekt Sparrhornet 1 i Fagersta där 48 nya balkonger ska tillverkas och monteras så att föreningen får avnjuta nya balkonger i sommar

Balkonger och räcken tillverkade i Dalarna

Systembalkong är ett helägt dotterbolag till Långshyttans Industrihus AB och idkar sin verksamhet i 5 000 kvm stora lokaler i Långshyttan. Vi är idag 26 anställda och har tillverkat balkonger i Sverige sedan 1993. 

Vi kan räcken och balkonger

Vi utför stora som små projekt. Några av dom var Annexet Täby C andra stora objekt var Hammarby Sjöstad, Hammarby Kanal.Genom åren sedan 1993 har vi levererat ca 15 000 balkonger med räcken till Stockholm innerstad.

Balkong - Räcken - Smidesräcken

 • Balkongplattor 
 • Balkongräcken i smide - rena pinnräcken eller i kombination med glas, plåt, laminat, trä etc.
 • Balkongräcken av aluminium - i kombination med glas, plåt, laminat, trä etc.
 • Balkongskärmar - i kombination med glas, plåt, laminat, trä, inglasning etc.
 • Balkongtak -med stomme av aluminium med beklädnad tp plåt, kanalplast.
 • Smiden för upphängning av balkong och dragstag i rostfritt.
 • Legoarbeten för robotsvetsning, blästring samt pulver eller våtlackering.

Försäljning av balkonger och räcken

Försäljningen sker i egen regi både av hårdvara till montagefirmor samt i form av totalentreprenader till bostadsbolag och allmännyttan. I det senare fallet kontrakterar vi specialfirmor för montaget. Begär offert från oss när ni har behov av balkonger, räcken, skärmar, skärmtak och inglasningar.

Balkonger som affärsidé

Systembalkongs affärsidé är att tillverka, sälja, konstruera och montera balkonger med eller utan inglasningar till alal i Sverige som vill berika sitt boende med ett extra utrymme av frihet. Med högsta kvalitet,  flexibilitet med en kundanpassad konstruktion och service så ska vi bli det naturliga valet av balkonger som totalleverantör i Sverige.

Historia

Systembalkong AB är ett helägt dotterbolag till Långshyttans Industrihus AB och idkar sin verksamhet i 5000 kvm stora lokaler i Långshyttan. Bolaget bildades i medio 1993 med 2 anställda. 1994 flyttade bolaget till lokaler i Långshyttan som ägdes av moderbolaget. Bolaget hade sina 3 hundår innan det accepterades på marknaden som seriöst och det lossnade 1997 och därefter fått utnämningar såsom Årets Gasellföretag.

Produktions resurser

Vi har en verkstad som är specialanpassad för tillverkning av balkonger, räcken, skärmtak och sidoskärmar. Vi utför även andra legoarbeten som robotsvetsning, lackning mm. Vi kontrollerar hela processen från råmaterial till slutprodukt i en verkstad om 5000 kvm. 

Kapacitet

Vi har en kapacitet av 100 balkonger med räcken/månad, vår maskinpark och lokaler medger en kraftig ökning av denna kapacitet vid behov. 

Klipplinjen

Klipplinje för 2,0 mm plåtcoils – Stanslinje - Kantpress.

Svetsverkstad

Svetsverkstad med plats för 8 svetsare med moderna autoutsug. Under utvidgning till 12 svetsplatser 2008 installerade vi en svetsrobot.

Aluminiumverkstad

Aluminiumverkstad med 3 kaplinjer samt 6 montagebord, omfattande maskinpark för klippning, kapning, stansning av plåt och stångmaterial.

Lackering

Vi har två lackeringsanläggningar en för pulverlackering upp till fem meter och den andra för våtlackering.

Konstruktion

 • Autocadprogram samt Solide Works 3D med 2 arbetsstationer
 • Dataplaneringsprogram MPS Pro Smart 

Byta balkonger

Att byta ut sina befintliga balkonger har flera skäll. Säkerheten kan vara bristfällig i sin konstruktion och ålder, ett byte till en större balkong ökar komforten och värdet på både lägenhet och fastighet.

Läs mer Byta balkonger

Bygg ut din balkong

Balkongerna på fastigheter från 60 och 70-talet är oftast relativt små. Idag vill vi ha möjlighet att samla familj och vänner för äta och mysa på balkongen. Är den dessutom inglasad kan du utan problem njuta ”ute” större delen av året.

Läs mer Byta balkonger

Varför balkong

En balkong ger frihet och vidgar vyerna. En stilren och stabil balkong ökar definitivt nyttjandegraden och värdet på fastigheten. Ja, många uttrycker sig i stil med att tillvaron på balkongen ökar livskvalitén.

Läs mer Byta balkonger

Inglasad balkong

Allt fler upptäcker fördelarna med en inglasad balkong. Förutom en längre ”ute”-säsong och mindre buller och damm för den boende bidrar skyddet till lägre uppvärmningskostnader för fastighetsägaren.

Läs mer Byta balkonger

UA-61720055-1